Yaşam

Mercedes-Benz Türk ve İKSV’nin ortaklaşa yürüttüğü SaDe Programı, sanatçıları mentorlarla buluşturuyor.

Mercedes-Benz Türk ve İKSV işbirliğiyle hayata geçirilen SaDe (Sanatçı Destek Programı), proje üretim süreçlerinde sanatçı ve mentorları buluşturmaya devam ediyor. Programa kabul edilen Alev Ersan, mentorları Ezgi Tok, Müge Yıldız, Onur Karaoğlu ve Yasemin Özcan ile çalışmaya başladı.

Mercedes-Benz Türk ile İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) 35 yılı aşkın süredir işbirliği içinde yürüttüğü SaDe (Sanatçı Destek Programı), kültür sanat profesyonellerini kurum ve üreticilerle buluşturmaya devam ediyor. İKSV, program kapsamında, ustalara projelerini tasarım aşamasında hayata geçirebilmeleri için maddi desteğin yanı sıra yıl boyunca mentorluk desteği de veriyor. Dijital alanda faaliyet gösteren sanatçıların sanatsal gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan projeye açık davet sonucunda programa katılmaya hak kazanan Alev Ersan, Ezgi Tok, Müge Yıldız, Onur Karaoğlu ve Yasemin Özcan ve görsel sanatlar alanında üretimlerini Türkiye’de sürdüren firma, mentorları ile birlikte çalışmaya başladı.

Mentorlar sanatçılarla buluştu

Her sanatçının temaya ya da üretim pratiğine yakın bir mentorla buluştuğu projede;

. • Türkiye ve ABD’de sosyal, kültürel ve çevresel sorumluluk konularında araştırmalarına devam ediyor, bireysel ve ortak çalışmaları İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali, Milano, Viyana ve Londra Tasarım Haftaları, Matadero Madrid, New York Mimarlık Ligi, MIT Müzesi, Detroit Çağdaş Sanatlar Müzesi, New Museum, New York, Philadelphia Museum of Art, Walker Art Center ve London Design Museum, uluslararası mekan ve etkinliklerde sergilendi. Orkan Telhan, Müge YıldızAkıl hocalığı yaptı.

• İstanbul’da Arter, Protocinema, The Pill, Pi Artworks, Galerist ve Bilsart ve Fransa’da CNAC Magasin, Grenoble; 2018’den bu yana Londra, Arka Sotheby’s Enstitüsü, Kaç ve La Box Bourges ile küratöryel işbirliği; Arter Araştırma Programı, İstanbul; Bağımsız küratör ve yazar, AICA (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Birliği), CEA (Fransız küratörler derneği) ve ICI (Uluslararası Bağımsız Küratörler Birliği) üyesi, ENSA Bourges ve MOCO Montpellier gibi kurumlarda sanatsal araştırmaya yönelik atölye çalışmaları yürütüyor. Aslı Yedi, Alev Ersanhocalığını üstlendi.

• Son zamanlarda Versus Arka Projesi’nde “her şey tanıdık, her şey yabancı”, Pera Müzesi’nde “A Matter of Pleasure” ve “Bu durumda nasıl giyinmeli?” 601 Artspace New York’ta. stant küratörlüğünü yapan, Arka Agenda, Texte zur Kunst, Sanat Dünyamız, Argonauts, Manifold ve Arka Unlimited gibi mecralarda yazıları yayınlanan Ulya Soley, Ezgi Tokhocalığını üstlendi.

• Tiyatro ve anlatı kuramı üzerine kitaplar yazan, oyunlar yazan, okuma yazma atölyeleri düzenleyen, oyunları Devlet ve Şehir Tiyatroları ile bağımsız tiyatrolarda sergilenen kurmaca yapıdan üretilen “Manyetik Alan Yöntemi”ni öğretmek, ayrıca tiyatro bölümlerinde oyun yazarlığı ve tiyatro teorisi dersleri vermek ve yazmaya devam etmek Beliz Güçbilmez, Yasemin Özcanhocalığını üstlendi.

• Kurucularından biri olduğu, Avrupa görsel sanatının tarihini yazmak ve tartışmak üzere tasarlanmış uluslararası konsorsiyuma aktif olarak katılan sanat. tarihçi, araştırmacı ve bağımsız küratör Yekhan Pınarlıgil, Onur Karaoğluhocalığını üstlendi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kozlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu